A Bel Canto® Művészeti Egyesület 2001. őszén jött létre, a következő célokkal:

A Bel Canto® Művészeti Egyesület 2001. őszén jött létre, a következő célokkal:
• Orosháza és Békés megye kulturális életének színesítése.
• Lehetőséget akarunk teremteni a fiatal tehetséges énekesek bemutatkozására.
• Az énekkultúra, énektechnika terjesztése.
• Más művészeti egyesületekkel való együttműködés, közös koncertek, programok szervezése.
• Orosházán egy fiataloknak szóló művészeti fesztivál szervezése.
• Jótékonysági rendezvényeken való közreműködés.

Az egyesület:

Az egyesület elnöke és művészeti vezetője Pörneki Anikó, énekművész, aki zenei tanulmányait Orosházán, a Liszt Ferenc Zeneiskolában kezdte. 1998 májusában diplomázott Szegeden, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola magánének szakán. Már a főiskolai évek alatt is számos fellépésen vett részt az ország minden táján. Befejezve a főiskolát, 1998 szeptemberétől az orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola magánének szakos tanáraként több hangversenyt, jótékonysági koncertet is szervezett a városban.
A rendezvények, a koncerteknek sikere és tanítványai tehetsége ösztönözték arra, hogy Orosháza város kulturális életet is felpezsdítve, 2001 – ben megalapítsa a Bel Canto® Művészeti Egyesületet.

A Bel Canto ®Művészeti Egyesület része volt 2001. – 20011 - ig a Bel Canto® Énekegyüttes, amelynek tagjai Pörneki Anikó hangképző tanár tanítványaiból alakultak. A kezdetben 16 tagú Bel Canto® Kamarakórus – későbbiekben Bel Canto® Énekegyüttes gospeleket, spirituálékat , musical, operett és könnyűzenei műveket egyaránt előadott, amelyek művészi megformálásánál szem előtt tartotta a műfaji követelményeket az előadások jellegét és a bel canto énektechnikát – a mosolygós, könnyed, szép éneklést.
Az egyesület később, 2007 – től a Balaton térségében is többször adott koncertet, majd Pörneki Anikó 2015 – től végül Balatonföldváron álmodta meg a Bel Canto® Művészeti Egyesület életét és működését. Továbbra is a fő cél az énekes kultúra és a hagyományok ápolása, a tehetségek felkutatása és szakmai segítése. Az egyesület jelenlegi munkájához szorosan kapcsolódik a Balaton Hangja Országos Énekverseny lebonyolítása, valamint a Dél – Balatoni Jákó Vera Magyarnóta Klub működtetése is. Az egyesület kulturális kapcsolatot épít Békés Megye és a Balaton: Somogy megye énekes tehetségei, egyesületei által, bízva abban, hogy a zenében nincs távolság, nincsenek határok! A Balaton pedig ideális helyszín a Bel Canto® Művészeti Fesztivál megvalósítására; ahol évente találkozik a Bel Canto® Művészeti Egyesület összes volt és jelenlegi tagja!

Az egyesület mottója: „ A zene az kell ! „ (Dés László: Valahol Európában c. művéből)

Vezetőség, Elérhetőség - Bel Canto® Művészeti Egyesület

Elnökség:
- Elnök, Művészeti vezető: Pörneki Anikó – énekművész, hangképző tanár.
- Gazdasági vezető: Bukor Anita
- Titkár: Németh Adrienn

Ellenőrző bizottság:
- Elnök: Szakolczay István
- Tag: Lauday Dávid
- Tag: Horváth István

Elérhetőségeink:

Levelezési cím:
Bel Canto® Művészeti Egyesület
8623, Balatonföldvár, Balatonszentgyörgyi út 1.

Email cím: belcantoegyesüEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: +36-30/456-46-77.

Adószám: 18385498-1-14
Számlavezető bank: Budapest Bank, Siófok.
Számla szám: 10101315 – 49997500 - 01004004.