Az Új Széchenyi Terv támogatásával nyílt meg a Bel Canto Művészkávézó és Énektanoda Balatonföldváron.

Az Új Széchenyi Terv keretében valósult meg az épület megvásárlása, önerőből a felújítása és továbbfejlesztése. A balatonföldvári Ramiép-Team Kft. és Herold Mariann pályázatíró érdeme a sikeres pályázat előkészítése, a szakmai felügyeletet Pörneki Anikó énekművész vállalta. – Évek óta zárva volt ez a vendéglátó egység Balatonföldvár központjában, mi lélekkel, élettel, zenével, énekkel szeretnénk megtölteni az újjávarázsolt helyet, azt szeretnénk, ha egy kis „művészeti kuckóvá” válna – mondta Pörneki Anikó. – A tanévvel az énektanoda is beindul, az a célunk, hogy dalosabbá váljon a térség.
Az Új Széchenyi Terv támogatásával nyílt meg a Bel Canto Művészkávézó és Énektanoda

Az üzleti terv értelmében is kétfunkciós az új földvári vendéglátó egység. A művészkávézó egyben az énektanoda központja is lesz. – Balatonszemesen indítottam a Bel Canto Énekstúdiót, majd Balatonszárszón a Soli Deo Gloria kórus karnagyaként kértek fel, hogy segítsek egy tehetségkutató énekes versengés beindításában – így Pörneki Anikó. – Ez lett a Hang-erő. Először a kistérségben hirdettük meg és a verseny után tizennégy-tizenöt fiatal jelentkezett hozzám énekelni. Máris megvolt tehát a szárszói énekstúdió is. A kistérség számos településén léptek már fel, különböző rendezvényeken az énektanoda tehetséges növendékei. A Hang-erőből pedig idénre megyei versengés lett, a minap Balatonszárszón nagy sikerrel lezajlott Balaton Hangja országos szintű tehetségkutató pedig ennek a továbbfejlesztett változata. Mindkét település polgármestere, Takács József és Dorogi Sándor támogatták az elképzeléseimet.

Az énektanoda szorosan együttműködik a balatonföldvári központú kistérséggel, szakmailag a földvári zeneiskolával, s a fúvós zenekarral. Pörneki Anikó azt hangsúlyozta: a környék zeneiskoláiban nincsen hangképzési- és magánének tanszak, ez is vonzóvá teheti az énektanodát. – A fiatal tanodások körében fogalmazódott meg először, hogy legyen egy hely, ahol énekelgetni lehet, egy központ, ahol össze lehet jönni; ez lesz végül a művészkávézó – folytatta az énekes-tulajdonos. – Már szeptemberben hétvégente esti programokkal várjuk a közönséget, a műsorok megtekintése, meghallgatása ingyenes. Természetesen nemcsak a tanodások lépnek majd fel, művészeket is hívunk, így például szeptember 15-én Tomanek Gábor és Nagy Erika adja elő Erato című, pajzán versekre épülő estjét. Olyan színfoltot szeretnénk, ahová az igényes szórakozásra vágyók térnek be. Nyári énekes tábort, felolvasóesteket, pódiumbeszélgetéseket is tervezünk; az október a bor, a november a pálinka, a december az advent jegyében telik majd. Munkánkat támogatja Holovits Huba, balatonföldvár polgármestere; hiszen a földvári önkormányzattal együttműködési megállapodást kötöttünk, csakúgy mint a kistérségi társulás településeivel és azok polgármestereivel is.

pdf iconBel Canto Karaoke Klub ajánlata 2017-ben