Bel Canto® Zenei Tábor

A kezdetektől:

Az orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanáraként, valamint a békéscsabai Jókai Színház énekmestereként nagyon sok tehetséges fiatallal találkoztam, akik év közben szorgalmasan gyakorolva jártak hozzám hangképzésre. Valahogy a nyári szünet mindig hosszúnak tűnt, a rendszeres gyakorlás és próbák nem várhattak két hónapot; így jött az ötlet, hogy legyen nyári tábor, ahol a minden napos intenzív gyakorlás és a közös próbák lehetővé teszik a szakmai fejlődést. A tábor szakmai programja: hangképzés,új művek megtanulása, begyakorlása és a rendszeres napi tréningek, közös próbák igen hasznosak voltak. Minden tábort egy koncert zárt, ahol a táborlakók bemutatták a Közönségnek és a Szülőknek, hogy mit is tanultak. Az éneklés és a tanulás mellett a tábori szabadidős programok során nagyon jó volt megtapasztalni, hogy közösség kovácsolódott a tanítványaimból. Az évről - évre megvalósuló táborok bizonyítják, hogy érdemes volt elindítani a Bel Canto® Zenei Tábort!

Eddigi Táborok:

- 2004. nyara: I. Bel Canto® Zenei Tábor, Orosháza.
- 2005. nyara: II. Bel Canto® Zenei Tábor, Csorvás.
- 2006. nyara: III. Bel Canto® Zenei Tábor, Szabadkígyós
- 2007. nyara: IV. Bel Canto® Zenei Tábor, Szabadkígyós.
- 2008. nyaraV. Bel Canto® Zenei Tábor – Som.
- 2009. nyara: VI. Bel Canto® Zenei Tábor – Balatonszemes.
- 2010. nyara: VII. Bel Canto® Zenei Tábor – Balatonszemes.
- 2011. nyara: VIII. Bel Canto® Zenei Tábor – Balatonszemes.

2012. a váltás éve volt: a Bel Canto® Zenei Tábor Balatonföldvárra költözött. Mivel szakmai munkám és vállalkozásom Balatonföldvárhoz kötött, úgy gondoltam, hogy a Balaton, a nyár és a zene kiváló kapcsolódási pont az énekesek körében. A Bel Canto® Énektanoda létrejöttével a helyszín is adott lett; így a tábori jelleget kicsit átalakítva, zenés műsorokat gyakoroltunk be nyaranta a tanítványaimmal; és azokat előadtuk a környék településeinek nyári rendezvényein.
A Bel Canto Zenei Tábor jövőjét tekintve 2017 – től az a tervem, hogy ismét táborozzunk, valamint egy táborzáró Bel Canto Fesztivál keretében találkozzanak régi és jelenlegi Tanítványaim, akik általam megtapasztalták és tapasztalják azt, hogy lelkes amatőrként, vagy profi előadóként is az éneklés, a zene milyen fontos az életünkben!

Pörneki Anikó
énekművész, hangképző tanár, a Bel Canto® Zenei Tábor alapítója

pdf iconBel Canto Zenei Tábor - Nyári zenés foglalkozások -  2017